13/4/08

Απάντηση στην ανακοίνωση της Κίνησης Πολιτών Ναυπάκτου για το έργο της αποχέτευσης

23 Απριλίου 2008

Σε ανακοίνωση της Κίνησης Πολιτών είδαμε -χωρίς να εκπλαγούμε- μια ακόμη αήθη και ατεκμηρίωτη επίθεση εναντίον της Νέας Πορείας. Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της Κίνησης Πολιτών αναφέρει ψευδώς ότι αν η ΔΕΥΑΝ εκτελούσε το σημαντικότατο έργο της επέκτασης του αποχετευτικού δικτύου και δεν το είχε αναθέσει στη Νομαρχία Αιτωλοακαρνανίας, δεν θα χρειαζόταν η ΔΕΥΑΝ να προβεί σε δανειοληψία ύψους 1.700.000€ - και όχι 2.000.000€ όπως αναφέρει. Συνεχίζει δε με μια ατεκμηρίωτη -κατά την προσφιλή συνήθεια της παράταξης του κ. Καρακώστα- επίθεση λάσπης με ανυπόστατες αναφορές για «εξυπηρέτηση ημετέρων». Συνεχίζει έτσι ο κ. Καρακώστας τον λυσσαλέο πόλεμο που είχε αρχίσει πριν ακόμη και από την ίδρυση της Κίνησης Πολιτών. Επιδιώκει με την προσπάθειά του να μεταβιβάσει τις ευθύνες της νυν Δημοτικής Αρχής για τις υπέρογκες και αναίτιες αυξήσεις στη Νέα Πορεία.

Για να γνωρίζουν οι πολίτες της Ναυπάκτου, απαντάμε:

· Σε κάθε περίπτωση και ανεξάρτητα από το ποιος φορέας ανέλαβε να υλοποιήσει το έργο της αποχέτευσης, η ΔΕΥΑΝ ήταν υποχρεωμένη να λάβει το επίμαχο δάνειο για να καλύψει την ιδία συμμετοχή της.

· Είναι πέρα για πέρα ψευδές ότι η ανάθεση του έργου στη Νομαρχία επιβάρυνε οικονομικά τον Δήμο μας. Είναι πέρα για πέρα ανυπόστατη η άποψη της Κίνησης Πολιτών ότι αν η ΔΕΥΑΝ αναλάμβανε την υλοποίηση του έργου δεν θα υπήρχε ανάγκη λήψης δανείου του ίδιου ακριβώς ύψους.

· Ο λόγος της ανάθεσης του έργου στη Νομαρχία ήταν η άρνηση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για μεγάλο χρονικό διάστημα να δώσει εντολή δημοπράτησης του έργου στη ΔΕΥΑΝ. Με δεδομένο ότι τα έργα του Ταμείου Συνοχής έπρεπε να έχουν συμβασιοποιηθεί μέχρι το τέλος του 2006, δεν είχαμε άλλη επιλογή παρά την ανάθεση του έργου στη Νομαρχία, γιατί για εμάς η απώλεια πόρων δεν είναι διαθέσιμη επιλογή. Είναι δε παραπάνω από βέβαιοι ότι και στην περίπτωση που το έργο το δημοπρατούσε η ΔΕΥΑΝ και όχι η Νομαρχία, ο κ. Καρακώστας θα είχε έτοιμη και πάλι την ανυπόστατη λάσπη του περί «ημετέρων».

· Αν η ΔΕΥΑΝ δεν προχωρούσε στη λήψη του δανείου δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί το έργο της αποχέτευσης με καταστρεπτικές για την πόλη συνέπειες. Θυμίζουμε ότι πρόκειται για έργο ύψους 12.000.000€ με την υλοποίηση του οποίου γίνεται δυνατή η διαχείριση του συνόλου των λυμάτων της πόλης με τρόπο φιλικό για το περιβάλλον. Μπορεί να μας πει η Κίνηση Πολιτών αν άλλη Δημοτική Αρχή πλην της Νέας Πορείας έχει υλοποιήσει ένα τόσο μεγάλο έργο τέτοιας σημασίας για τη Ναύπακτο; Μήπως προτείνει ο κ. Καρακώστας να πάει και αυτό το έργο σε κάποια άλλη πόλη όπως έχει πει πρόσφατα για τη χρηματοδότηση του έργου του Γριμπόβου;


Αντιμετωπίζουμε για ακόμη μια φορά την άγνοια της Κίνησης Πολιτών σε συνδυασμό με την εμπάθεια που έχει επιδείξει απέναντι στην παράταξή μας, από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε στα δημόσια πράγματα της πόλης μας. Η Κίνηση Πολιτών επιβεβαιώνοντας τη άγνοιά της περί των δημοτικών πραγμάτων, έχει επιλέξει να αντιπολιτεύεται πρωτίστως τη Νέα Πορεία και μετά την σημερινή Δημοτική Αρχή.

Η επίθεση του κ. Καρακώστα περιέχει μόνο φτηνές ειρωνείες επιπέδου καφενείου περί «σοφής απόφασης» του πρώην Δημάρχου, ψέματα περί της δήθεν μη αναγκαιότητας του δανείου και ατεκμηρίωτες συκοφαντίες και λάσπη περί «ημετέρων». Για μια ακόμη φορά η παράταξη του κ. Καρακώστα αντιδρά σε ένα έργο ουσίας που χωρίς αυτό η Ναύπακτος δεν έχει μέλλον. Για μια ακόμη φορά το συμφέρον της πόλης έρχεται δεύτερο για την Κίνηση Πολιτών. Η Κίνηση Πολιτών επιδιώκοντας να εισπράξει εκλογικά την δικαιολογημένη αγανάκτηση των πολιτών για τις αυθαίρετες και αναίτιες αυξήσεις των τιμολογίων της ΔΕΥΑΝ στις οποίες προέβη η νυν Δημοτική Αρχή, δεν διστάζει να παραπληροφορήσει τους πολίτες της πόλης σχετικά με τη δική μας θητεία αλλά και να σπιλώσει με ποταπό τρόπο την υπόληψή μας.

Για μια ακόμη φορά ο κ. Καρακώστας λέγοντας ψέματα και συκοφαντώντας τη Νέα Πορεία, απαλλάσσει τον μοναδικό υπεύθυνο για τις υπέρογκες και αδικαιολόγητες αυξήσεις, που δεν είναι άλλος από τη νυν Δημοτική Αρχή.

Καλούμε την Κίνηση Πολιτών να σταματήσει να επιτίθεται με λάσπη και ψέματα εναντίον της Νέας Πορείας η οποία κατά κοινή ομολογία -φίλων και εχθρών- προσέφερε στην πόλη αντιμετωπίζοντας θέματα που για δεκαετίες μένανε χωρίς λύση.

Καλούμε τον κ. Καρακώστα να μελετήσει τα ανοιχτά ζητήματα της πόλης ώστε να αντιληφθεί επιτέλους τις πραγματικές ανάγκες του Δήμου Ναυπάκτου.

Προτείνουμε η Κίνηση Πολιτών να ξεπεράσει το στάδιο της επαναστατικής γυμναστικής και να διαμορφώσει επιτέλους λογικές προτάσεις.

Τέλος, ο κ. Καρακώστας ας στρέψει τα βέλη της εναντίον της νυν Δημοτικής Αρχής, η οποία δεν έχει προσφέρει τίποτα στην πόλη μας στα δύο ολόκληρα χρόνια της θητείας της. Τα βέλη αυτά ας τα στρέψει μαζί με το δηλητήριό τους, το οποίο ως σήμερα προορίζει αποκλειστικά για τη Νέα Πορεία.

Aitoloakarnania Blogs