29/10/08

Επερώτηση Νέας Πορείας προς πρόεδρο ΔΣ 29-10-2008

Ναύπακτος 29-10-2008
ΠΡΟΣ
Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου
κ. Τριανταφύλλου Γεώργιο
ΚΟΙΝ: Δήμαρχο Ναυπάκτου
κ. Παπαθανάση Αθανάσιο

Παρακαλούμε να συζητηθούν εκτός ημερήσιας διάταξης στο δημοτικό συμβούλιο της Πέμπτης 30-10-2008 τα εξής θέματα:

1ον) το θέμα της λειτουργίας της Πολεοδομίας το οποίο έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και ταλαιπωρεί πολλούς συμπολίτες μας.

Ζητάμε να ανακληθεί η υπ’ αριθ. 163/2007 απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, να καταργηθεί το προεδρικό διάταγμα και να επαναλειτουργήσει το γραφείο της Πολεοδομίας από το δήμο Ναυπάκτου.

Πιστεύουμε και θεωρούμε ότι ο δήμος Ναυπάκτου πρέπει και είναι ικανός να λειτουργήσει το γραφείο της Πολεοδομίας –αφού τώρα πια έχει το απαιτούμενο προσωπικό καθώς και νομικό σύμβουλο.

Επίσης σας επισημαίνουμε-για μια ακόμα φορά- ότι εμείς ως δημοτική παράταξη ουδέποτε ψηφίσαμε υπέρ της κατάργησης της πολεοδομίας, αφού η δική μας πρόταση ήταν τελείως διαφορετική από την δική σας.


2ον) το θέμα της αξιοποίησης του αλσυλλίου του Γριμπόβου.

Τελευταία ακούγεται ότι ο δήμος σε συνεργασία με το Λιμενικό Ταμείο προτίθεται να προσφέρει σε ιδιώτη την εκμετάλλευση του αλσυλλίου του Γριμπόβου.

Ζητάμε να ενημερωθούμε από το δήμαρχο για το τι πραγματικά ισχύει.

Το δημοτικό συμβούλιο να πάρει απόφαση για το πώς θα ήθελε να αξιοποιηθεί ο συγκεκριμένος χώρος.

Ως δημοτική παράταξη πιστεύουμε ότι το αλσύλλιο του Γριμπόβου θα πρέπει να αναπλαστεί από το Λιμενικό Ταμείο σε συνεργασία με το δήμο Ναυπάκτου και να δοθεί στους πολίτες ως χώρος πρασίνου, ο οποίος σε συνδυασμό με το κλείσιμο της παραλίας του Γριμπόβου καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου-με το τέλος του έργου της ανάπλασης του Γριμπόβου- θα αποτελεί ένα μεγάλο κοινόχρηστο χώρο για τους συμπολίτες μας.


Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης
Γιάννης Νταουσάνης