2/9/08

Η Νέα Πορεία στον Λυγιά


Την περασμένη εβδομάδα η Νέα Πορεία επισκέφτηκε το Τοπικό Διαμέρισμα Λυγιά. Ο επικεφαλής της Νέας Πορείας Γιάννης Νταουσάνης μαζί με στελέχη του συνδυασμού επισκέφτηκαν το ΔΔ όπου συζήτησαν με τον πρόεδρο του ΔΔ κ. Αντώνη Βασιλόπουλο, μέλη του ΤΣ και κατοίκους της περιοχής.

Αποδείχθηκε ότι το βασικό πρόβλημα που ταλανίζει την περιοχή είναι αυτό της ύδρευσης. «Έχουμε μεγάλο πρόβλημα κυρίως γιατί μέρος του νερού φεύγει στις επεκτάσεις του δικτύου που εξυπηρετούν περιοχές εκτός του ΔΔ, χωρίς μάλιστα να έχουμε καμία σχετική ενημέρωση από τον Δήμο» τόνισαν οι κάτοικοι.

Οι κάτοικοι αναφέρθηκαν ακόμη στην εφαρμογή του σχεδίου πόλης, το συγκοινωνιακό πρόβλημα του ΔΔ μιας και δεν εξυπηρετείται από την αστική συγκοινωνία, την ολοκλήρωση του έργου της αποχέτευσης, τον αθλητισμό και πολλά άλλα θέματα που τους απασχολούν.

Αφού τους άκουσε, ο Γιάννης Νταουσάνης στη συνέχεια δεν παρέλειψε να κάνει την αυτοκριτική του μιλώντας για λάθη που έκανε ως Δήμαρχος.

Για το πρόβλημα της ύδρευσης του ΔΔ Λυγιά, ο Γιάννης Νταουσάνης είπε ότι «μετά τη λύση του προβλήματος της ύδρευσης της πόλης με τις γεωτρήσεις δεν θα έπρεπε σήμερα να υπάρχει πρόβλημα υδροδότησης στις περιοχές Λυγιά, Σκα και Δένδρο μιας και εξασφαλίστηκε πολύ και καλό νερό που επαρκεί για όλη την πόλη και τις περιοχές αυτές. Λείπει μόνο μια απλή βελτίωση του δικτύου την οποία θα έπρεπε να είχε κάνει η δημοτική αρχή Παπαθανάση στη μέχρι τώρα θητεία της ώστε να μην υπάρχει ανάγκη επέκτασης του δικτύου του ΔΔ Λυγιά προς αυτές τις περιοχές. Κακώς λοιπόν οι περιοχές αυτές υδρεύονται από τα νερά του ΔΔ Λυγιά».

Στη συνέχεια ανέφερε ότι «ο Λυγιάς είναι μια αναπτυσσόμενη περιοχή με πολλούς μόνιμους κατοίκους. Για να μην υπάρξει πρόβλημα μελλοντικά πρέπει να γίνει νέα γεώτρηση και νέα δεξαμενή. Αυτό το έργο στοχεύαμε εμείς, αλλά ο προγραμματισμός μας ανατράπηκε από το μεγάλο πρόβλημα που παρουσιάστηκε στο νερό της πόλης μας το 2005».


«Θα θυμάστε» συνέχισε ο Γιάννης Νταουσάνης, «ότι το 2002 είχαμε βάλει τους παρακάτω στόχους για το ΔΔ Λυγιά:

* Διανοίξεις δρόμων που προβλέπονται από το σχέδιο πόλης της περιοχής.
* Δημιουργία δικτύου αποχέτευσης στο ΔΔ.
* Απαλλοτρίωση των ιδιοκτησιών που απαρτίζουν την πλατεία και διαμόρφωσή της.
* Βελτίωση του τοπικού γηπέδου.
* Κατασκευή της συνδετήριας οδού στον Σκα.
* Κατασκευή του δρόμου προς το Νεόκαστρο μέσω της Παλιόσκαλας».

«Αισθανόμαστε ικανοποιημένοι σήμερα που πετύχαμε τους στόχους αυτούς κατά τη θητεία μας. Θα θυμάστε ότι το 2006 λέγαμε ότι η μάχη συνεχίζεται για τα παρακάτω:

* Την ολοκλήρωση της αποχέτευσης και στο τελευταίο οικοδομικό τετράγωνο του ΔΔ.
* Εφαρμογή του σχεδίου με τις διανοίξεις των υπόλοιπων δρόμων και η ασφαλτόστρωσή τους.
* Λύση του προβλήματος της ύδρευσης με γεώτρηση και νέα δεξαμενή.
* Βελτίωση του γηπέδου μέσω του ΘΗΣΕΑ με δημιουργία αποδυτηρίων και χλοοτάπητα.
* Ασφαλτόστρωση του δρόμου προς Νεόκαστρο μέσω Παλιόσκαλας.
* Αξιοποίηση της έκτασης των 154 στρεμμάτων του Στρογγυλού».


Για όλα όσα γίνανε από το 2002 μέχρι το 2006 χρειάστηκε σκληρή δουλειά. Για να γίνουν και τα επόμενα, χρειάζεται επίσης σκληρή δουλειά. Δυστυχώς η σημερινή Δημοτική Αρχή δεν δείχνει να έχει τη διάθεση για κάτι τέτοιο, με αποτέλεσμα το ΔΔ Λυγιά να παραμένει στα ίδια.

Aitoloakarnania Blogs