17/9/08

H Νέα Πορεία με τα ΤΣ και συλλόγους Σκάλας και Νεοκάστρου για την τον δρόμο της Παλιόσκαλας

Κοινή συνάντηση με το ΤΣ Νεοκάστρου, το ΤΣ Σκάλας και τους πολιτιστικούς συλλόγους των δύο χωριών είχε η Νέα Πορεία στις 11 Σεπτεμβρίου με κύριο θέμα την ασφαλτόστρωση του δρόμου της Παλιόσκαλας που οδηγεί από την Σκάλα στο Νεόκαστρο. Στόχος είναι να ολοκληρωθεί ο σημαντικός για την τοπική ανάπτυξη δρόμος που ενώνει τη Ναύπακτο με την Πυλλήνη μέσω Νεοκάστρου και Σκάλας.

Η ανάγκη της σύσκεψης αυτής προέκυψε τώρα γιατί τώρα ολοκληρώνεται το έργο της διαπλάτυνσης, κατασκευής τεχνικών και της υποδομής όπως προέβλεπε η μελέτη του έργου που είχε συνταχθεί κατά τη δική μας δημοτική θητεία. Αν δεν γίνει τώρα η ασφαλτόστρωσή του η υποδομή αυτή θα καταστραφεί λόγω του χειμώνα.

Η συνάντηση αυτή κατέληξε στις παρακάτω αποφάσεις:

  • Συγκρότηση επιτροπής κινητοποίησης και διεκδίκησης που αποτελείται από τον πρόεδρο του ΤΣ Νεοκάστρου Αντώνη Ραυτόπουλο, τον πρόεδρο του ΤΑ Σκάλας Στέφανο Κότσιαλο, τα μέλη των δύο ΤΣ, τους προέδρους και τα μέλη των ΔΣ των Πολιτιστικών συλλόγων των δύο χωριών καθώς και τον επικεφαλής της Νέας Πορείας Γιάννη Νταουσάνη.
  • Άμεση επαφή με το Νομάρχη Αιτωλοκαρανίας κ. Θύμιο Σώκο για τη διεκδίκηση της άμεσης χρηματοδότησης και υλοποίησης του εναπομείναντος έργου εντός του 2008, ώστε να μην καταστραφεί το έργο που έχει γίνει ως τώρα εξαιτίας των χειμερινών καιρικών συνθηκών.
  • Άμεση επαφή με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας.

Aitoloakarnania Blogs