19/9/08

Έγκλημα η παραχώρηση του άλσους Γριμπόβου

Σχετικά με την απαράδεκτη απόφαση απόδοσης του αλσυλλίου σε ιδιώτες για "αξιοποίηση" o επικεφαλής της Νέας Πορείας χαρακτήρισε έγκλημα την απόφαση αυτή και δήλωσε:

"Καταρχάς δεν είμαι βέβαιος ότι όλος αυτός ο χώρος ανήκει στο Λιμενικό Ταμείο.
Στη Ναύπακτο δυστυχώς δεν υπάρχουν πολλοί κοινόχρηστοι χώροι. Αν το άλσος του Γριμπόβου, που είναι ένας από αυτούς παραχωρηθεί κι αυτός σε ιδιώτη θα πρόκειται για έγκλημα.

Σε κάθε περίπτωση τόσο οι αθλητές BMX όσο και τα μέλη του Ναυτικού Ομίλου πρέπει να παραμείνουν στον χώρο του άλσους ό,τι κι αν συμβεί. Μάλιστα πρέπει εμείς να δώσουμε τα εφόδια που χρειάζονται για την ακόμα καλύτερη οργάνωσή τους. Αυτοί έχουν δώσει ζωή στον χώρο με αξιόλογες δραστηριότητες, είναι απαράδεκτη η αποβολή τους από ένα χώρο που έχουν αγαπήσει.

Πρέπει όλοι μαζί να αντιδράσουμε δυναμικά για να μη συμβεί κάτι τέτοιο. Η Νέα Πορεία θα παρέμβει με κάθε τρόπο για την αποτροπή των σχεδίων του Λιμενικού Ταμείου.

Όσον αφορά την αξιοποίηση του χώρου, αυτά που που πρέπει να γίνουν είναι πολύ απλά: καθαρισμός, κλάδεμα και κοπή των σάπιων δέντρων, φύτεμα γκαζόν και κατασκευή πεζοδρόμων στο εσωτερικό του.

Στη δική μας θητεία, όταν επιχειρήσαμε να κάνουμε αυτές τις ήπιες παρεμβάσεις δεν τελεσφόρησαν εξαιτίας των αντιδράσεων μερίδας του κόσμου που είχε παραπληροφορηθεί. Ήταν λάθος μας που δεν προχώρησε στην ανάπλαση του χώρου σε αυτή τη λογική παρ όλες τις έντονες αντιδράσεις. Έτσι σήμερα θα είχαμε έναν πολύ όμορφο ελεύθερο χώρο για όλους".


Η δήλωση δημοσιεύτηκε και στη Nafpaktia Press.

Aitoloakarnania Blogs