4/2/09

Ενέργειες Δημοτικής Αρχής Νταουσάνη για κοινόχρηστους χώρους

Απαντώντας στην ανακοίνωση των Καρακώστα, Καλογερή και Ασημακόπουλου, η παράταξή μας έχει να πει τα εξής:

  • Η απόφαση για τη λήψη δανείου για αγορά κοινόχρηστων χώρων αφορούσε το ποσό των 5.000.000 ευρώ και όχι των 7.000.000 ευρώ, όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους. Προφανώς αν και παρευρίσκονται στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν γνωρίζουν τελικά τι ψηφίζεται σ’ αυτό.
  • Όσο αφορά τη δική μας θητεία, σας γνωρίζουμε ότι πρώτο μας μέλημα ήταν η κατοχύρωση ελεύθερων χώρων στην πόλη μας ώστε να δημιουργηθούν πλατείες και να ανοιχθούν δρόμοι. Η προσπάθειά μας αυτή πήρε σάρκα και οστά το 2004 και συνεχίστηκε μέχρι το τέλος της θητείας μας. Με τις αποφάσεις 306/2004, την 117/2006, την 334/2006 και την 337/2006 έγιναν αναθέσεις σύνταξης πολλών πράξεων αναλογισμού. Οι μελέτες αυτές αφορούσαν την πλατεία Παπαχαραλάμπους, την πλατεία Στάικου, την πλατεία Παραλίκα, την Βρύση της Αγάπης, τις ιδιοκτησίες Λάζαρη στο Βαρούσι, Κοντογιάννη στον Λυγιά, των ιδιοκτησιών Βέργου – Παπαδημητρίου στην οδό Αναπαυσεως στην Ψανή, την ιδιοκτησία Καραδήμα, τη περιοχή τη Αφροδίτης καθώς και, διάνοιξη δρόμου στην περιοχή του αλσυλλίου. Με την απόφαση 200-2006 δε, αναθέσαμε τη σύνταξη κτηματογραφήσεων για διάνοιξη δρόμων στα Λεπτοκαρύτικα, στη θέση Αφροδίτη στο Γρίμποβο, στην οδό Ηφαίστου, στην οδό Βυζαντίου κα. Κάποιες από τις παραπάνω μελέτες σύνταξης πράξεων αναλογισμού και κτηματογραφήσεις παρελήφθησαν από τον Δήμο Ναυπάκτου το 2006 και άλλες το 2007.
Οι πράξεις αναλογισμού, οι κτηματογραφήσεις και οι απαλλοτριώσεις είναι διαδικασίες χρονοβόρες οι οποίες δεν εξαντλούνται σε ένα ή δύο χρόνια, αλλά απαιτούν ενέργειες για μακρύ χρονικό διάστημα. Γι΄ αυτό να είστε σίγουροι ότι αν το 2006 συνεχιζόταν η θητεία μας σήμερα τα παραπάνω θα είχαν προχωρήσει σε επόμενα στάδια και θα ήταν πιο ώριμα. Την ευθύνη δε για την διακοπή αυτών των διαδικασιών φέρει η σημερινή Δημοτική Αρχή, η οποία εδώ και δύο χρόνια δεν προχώρησε τις διαδικασίες.

Κατά τη διάρκεια της δικής μας θητείας λοιπόν γίνανε πολλά και για τους ελεύθερους χώρους του Δήμου μας. Ας πάψουν λοιπόν οι συνήθεις μεμψίμοιροι να προσπαθούν χωρίς επιτυχία εξισώσουν την δική μας παραγωγική θητεία με την απραξία του Παπαθανάση. Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι η Νέα Πορεία έχει να επιδείξει πλούσιο έργο. Έργο για το οποίο είμαστε υπερήφανοι. Έργο που αναγνωρίζουν φίλοι και εχθροί.

Εμείς πιστεύουμε ότι η αγορά κοινόχρηστων χώρων είναι επένδυση ζωής για την πόλη μας η οποία ξεπερνά μικροσυμφέροντα. Γι΄ αυτό δώσαμε τη δυνατότητα στη σημερινή Δημοτική Αρχή να συνεχίσει -αν μπορεί και θέλει- μια διαδικασία την οποία ξεκινήσαμε εμείς. Γι΄ αυτό δώσαμε στην επόμενη Δημοτική Αρχή, όποια και αν είναι αυτή, τη δυνατότητα να συνεχίσει την απόκτηση ελεύθερων χώρων. Είναι μια διαδικασία που πρέπει να συνεχιστεί, μια διαδικασία που θα συνεχίσουμε εφόσον έχουμε την ευκαιρία, μια διαδικασία αποφασιστικής σημασίας για τον Δήμο Ναυπάκτου.

Aitoloakarnania Blogs