25/2/09

Τοποθέτηση Γιάννη Νταουσάνη για το ΤΕΙ και το γήπεδο Λυγιά

Διαπιστώνουμε σήμερα το πως λειτουργείτε σαν Δημοτική παράταξη, η πλειοψηφία δηλαδή, ένα αλαλούμ βλέπουμε.

Πρώτα –πρώτα για το χώρο, για τις οριστικές εγκαταστάσεις του Τ.Ε.Ι. έχει γίνει τόσος λόγος, έχει γίνει η επιτροπή, έχουμε εξετάσει όλους τους χώρους, απεδείχθη ότι ο μοναδικός χώρος που μπορεί να παραχωρηθεί στο Τ.Ε.Ι. προκειμένου να γίνουν οι οριστικές εγκαταστάσεις είναι ο χώρος εκεί στο Σκα, απεδείχθη αυτό, και το έχουμε πει κατ’ επανάληψιν, και δεν έχει σημασία το επαναλαμβάνω αυτό, το που θα γίνουν οι οριστικές εγκαταστάσεις του Τ.Ε.Ι. , είτε ανατολικά, είτε δυτικά, αρκεί να γίνουν, τα έχουμε πει αυτά.

Στην πορεία ήρθε η πρόταση για το γήπεδο του Λυγιά, και σωστά ήρθε, για να διευκολυνθεί καλύτερα το Τ.Ε.Ι. , πάρθηκε απόφαση από το Τοπικό Συμβούλιο του Λυγιά να παραχωρηθεί το γήπεδο στο Τ.Ε.Ι.

Και εσείς έρχεστε τώρα και μας λέτε ότι θα κάνετε χλοοτάπητα.

Ο προγραμματισμός για τη δημιουργία χλοοτάπητα έχει γίνει από εμάς το 2006 με κωδικό από τον ΘΗΣΕΑ, και ακριβώς λέει: «Δημιουργία χλοοτάπητα στα γήπεδα Ξηροπηγάδου και Λυγιά». Είχαμε τότε βάλει 100.000,00 ευρώ. Ότι όταν αποφασίσαμε να κάνουμε το χλοοτάπητα ρωτήσαμε την αγορά -και θα συμφωνήσω εδώ με την κυρία Χοχτούλα. Tα 360.000 είναι πάρα πολλά, 100.000,00 ευρώ μας είπαν τότε για να κάνουμε το χλοοτάπητα. Γι' αυτό βάλαμε 100.000Άρα λοιπόν τα χρήματα που λέτε είναι πάρα πολλά.

Εσείς λοιπόν, περνάει το 2007 και δεν κάνετε τίποτα, ενώ υπήρχαν τα χρήματα, και υπήρχε και ο Κωδικός. Περνάει το 2008 και δεν κάνετε τίποτα. Και αφού ξεκινάει η διαδικασία να παραχωρηθεί το γήπεδο αυτό για την κατασκευή των οριστικών εγκαταστάσεων του ΤΕΙ, εσείς έρχεστε τώρα και μιλάτε για τοποθέτηση χλοοτάπητα. Αν είναι δυνατόν. Μας ακούει ο κόσμος, όλη η Ναύπακτο, είναι προγραμματισμός αυτός;

Και φυσικά υπάρχει τρόπος να λυθεί το πρόβλημα, γιατί πίστωση του Θησέα ήταν και για τα δύο γήπεδα, και το γήπεδο Ξηροπηγάδου και το γήπεδο Λυγιά. Ας γίνει λοιπόν ο χλοοτάπητας στο Ξηροπήγαδο όπου δε υπάρχει πρόβλημα.

Εσείς πάτε να τοποθετήσετε χλοοτάπητα τώρα σε ένα γήπεδο, θα τον ξηλώσετε μετά, θα καταστραφεί και πάει λέγοντας. Όταν τοποθετηθεί ένας χλοοτάπητας έστω τεχνητός, όταν αλλάξει τοποθεσία θα υπάρξουν προβλήματα και θα υπάρξουν ζημιές. Γιατί λοιπόν δεν το κάνουμε στο γήπεδο του Ξηροπηγάδου, που έχει την ίδια χρήση το γήπεδο και εξυπηρετεί τον ίδιο αριθμό ομάδων.

Γιατί λοιπόν δημιουργείται αυτό το πρόβλημα; Τι να πω, δεν υπάρχει λογική εδώ, δεν υπάρχει λογική σε αυτό το θέμα.

Aitoloakarnania Blogs