25/2/09

Ερώτηση Γιάννη Νταουσάνη για την παιδική χωρωδία "Μίκης Θεοδωράκης"

Δέχομαι πολλά παράπονα από συμπολίτες ότι υπολειτουργεί, υποβαθμίζεται, και ειλικρινά σας λέω ότι νιώθω έτσι πίκρα και μεγάλη στενοχώρια να ακούω τέτοια πράγματα τη στιγμή που εμείς κάναμε μία προσπάθεια για να τη λειτουργήσουμε την Παιδική Δημοτική Χορωδία «Μίκης Θεοδωράκης».

Παρακαλέσαμε τον μεγάλο αυτόν και γνωστό μουσικοσυνθέτη σε όλο τον πλανήτη, και όλοι ξέρουμε τι σημαίνει το όνομα «Μίκης Θεοδωράκης». Παρακαλέσαμε να μας δώσει το όνομα του και το έκανε. Πράγμα το οποίο δεν είχε κάνει ποτέ όταν του ζητούσανε ανάλογες περιπτώσεις, άλλοι Δήμοι, όχι μόνο της χώρας μας, αλλά και του εξωτερικού.

Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι μας τι σημαίνει «Μίκης Θεοδωράκης».
Θα συμφωνήσετε μαζί μου ότι μετά το θάνατο του θα μιλάνε για αυτό το όνομα, και όταν θα μιλάνε για αυτό το όνομα, και όταν εμείς σαν πόλη έχουμε κατοχυρώσει αυτό το όνομα στην Παιδική Δημοτική Χορωδία, θα μιλάνε και για την Ναύπακτο.

Ένα παράδειγμα για να το καταλάβουμε. Στη Γαλλία, σε μια πόλη που έχει σχέση, έτσι μοιάζει με την Ναύπακτο, η Αντίμπ, στη Νότια Γαλλία, στην Κυανή Ακτή, κατάφεραν και κατοχύρωσαν το όνομα του Picasso κατά τον ίδιο τρόπο, στη συνέχεια τι κάνανε; Έκαναν ένα μουσείο και το κατέστησαν πόλο έλξης και πολιτισμού. Εμείς τι κάνουμε;

Aitoloakarnania Blogs