25/8/08

Ο Παυλόπουλος στη Ναύπακτο, ο Παπαθανάσης άφωνος...

Στις 23 Αυγούστου 2008 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του κ. Προκόπη Παυλόπουλου στο δημαρχείο της Ναυπάκτου. Σε τέτοιες περιπτώσεις συνηθίζεται ο κάθε υψηλόβαθμος επισκέπτης είτε να ακούει τα προβλήματα της περιοχής ώστε να συμβάλει στην επίλυσή τους, είτε να ανακοινώνει σημαντικές για την περιοχή παρεμβάσεις. Με τον τρόπο που χειρίστηκε ο κ. Παπαθανάσης την επίσκεψη του κ. Παυλόπουλου, κατάφερε να μην έχουμε ούτε το ένα ούτε το άλλο. Απέδειξε ότι τον ενδιαφέρει μόνο το επικοινωνιακό σκέλος της επίσκεψης και όχι το ουσιαστικό.

Μόνο έτσι μπορεί να ερμηνευθεί το γεγονός ότι ο κ. Παπαθανάσης παρέμεινε «άλαλος και άφωνος», μην βρίσκοντας κάποιο θέμα να θέσει στον Υπουργό.

  • Γιατί δε είπε λέξη για την σύσταση Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου την οποία πραξικοπηματικά αρνήθηκε ο τότε ΥΕΝ κ. Κεφαλογιάννης, ο οποίος αγνόησε απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους; Ο κ. Παπαθανάσης δεν θεωρεί οικονομική αφαίμαξη το γεγονός ότι χρήματα φεύγουν από τη Ναύπακτο και δεν διατίθενται για την αξιοποίηση της παραλιακής μας ζώνης; Δεν θεωρεί ότι ο Δήμος πρέπει να καθορίζει τα τεκταινόμενα στις παραλίες μας;
  • Γιατί δεν ρώτησε καν για το μέλλον του σημαντικότατου για τη Ναύπακτο προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι»;
  • Δεν βρήκε δύο λόγια να πει για την επερχόμενη διοικητική μεταρρύθμιση, την ώρα που τα περισσότερα Δημοτικά Συμβούλια της περιοχής έχουν πάρει θέση;
  • Γιατί δεν είπε λέξη για την μικρή δύναμη της υπό ίδρυση Δημοτικής Αστυνομίας; Δεν τον βάζει σε σκέψεις που το Μεσολόγγι το οποίο δεν αποτελεί τουριστικό προορισμό έχει μεγαλύτερη δύναμη από τη Ναύπακτο;
  • Γιατί έχασε την ευκαιρία να θέσει στον κορυφαίο Υπουργό το κυρίαρχο ζήτημα της πόλης, αυτό του οικιστικού όπως και πολλά άλλα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τη Ναύπακτο;

Γιατί άραγε ο κ. Παπαθανάσης δεν συγκάλεσε Δημοτικό Συμβούλιο με αφορμή την επίσκεψη του κορυφαίου Υπουργού στο Δημαρχείο, όπως συνηθίζεται σε ανάλογες περιπτώσεις; Με την απαράδεκτη πρακτική του ο κ. Παπαθανάσης δεν επέτρεψε ούτε στην Αντιπολίτευση να θέσει θέματα στον υπουργό, δεν άφησε ούτε εμάς να θίξουμε τα παραπάνω ζητήματα.

Είμαστε υποχρεωμένοι να θυμίσουμε στον κ. Παπαθανάση ότι η Νέα Πορεία όταν ως Δημοτική Αρχή υποδεχόταν Υπουργούς συγκαλούσε Δημοτικό Συμβούλιο, και καλούσε τους μαζικούς φορείς της πόλης, κάνοντας έτσι τις διεκδικήσεις μας πιο ισχυρές. Του θυμίζουμε ότι η Νέα Πορεία με την ευκαιρία των επισκέψεων Υπουργών διεκδικούσε και πετύχαινε στόχους για την πόλη.

  • Όταν επισκέφτηκε τη Ναύπακτο η τότε Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κα. Βάσω Παπανδρέου, συγκαλέσαμε Δημοτικό Συμβούλιο και θέσαμε επιτακτικά το θέμα της Περιφερειακής αλλά και της συνδετήριας οδού στον Σκα. Λίγους μήνες μετά η Υπουργός με απόφασή της ενέκρινε 6,5 εκατομμύρια ευρώ για την υλοποίηση του β σκέλους του Περιφερειακού και 1,5 εκατομμύρια ευρώ για την συνδετήρια οδό. Δύο συνδυασμένα έργα που έδιωξαν οριστικά τις νταλίκες από το κέντρο της Ναυπάκτου.
  • Όταν επισκέφτηκε τη Ναύπακτο ο τότε Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Πέτρος Ευθυμίου, συγκαλέσαμε Δημοτικό Συμβούλιο και θέσαμε επιτακτικά το θέμα της δημιουργίας τμήματος ΤΕΙ στη Ναύπακτο. Λίγου μήνες μετά λειτούργησε το Τμήμα Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων και Δικτύων στην πόλη μας.

Είναι προφανές ότι ο κ. Παπαθανάσης δεν διεκδικεί για την πόλη, αλλά μόνο παλεύει να σταθεί επικοινωνιακά βγάζοντας φωτογραφίες και δελτία τύπου. Γι’ αυτό και δεν κάνει ενέργειες σαν και αυτές που κάναμε εμείς, γι’ αυτό και δεν διεκδικεί από τους Υπουργούς που επισκέπτονται την πόλη.

Aitoloakarnania Blogs