18/9/08

Η Νέα Πορεία στο Ριγάνι

Στις 14 Σεπτεμβρίου η Νέα Πορεία επισκέφτηκε το ΔΔ Ριγανίου και είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με τον Πρόεδρου του ΤΣ Σταύρο Παπαγεωργίου μέλη του ΤΑ καθώς και με κατοίκους του χωριού.

Και σε αυτό το διαμέρισμα του Δήμου μας, η εικόνα είναι απογοητευτική. Κυρίαρχα ζητήματα είναι:

  • η ελλιπής υδροδότηση,
  • το ανεπαρκές εσωτερικό οδικό δίκτυο,
  • ο ελλιπής φωτισμός και,
  • οι ασυντήρητοι αγροτικοί δρόμοι.

Ο Γιάννης Νταουσάνης ανέλυσε και σε αυτό το ΔΔ το πρόγραμμα της Νέας Πορείας. Αναφορικά με τον δρόμο, ο επικεφαλής της Νέας Πορείας εξήγησε ότι ως Δημοτική Αρχή υλοποίησε τον κύριο στόχο που είχε θέσει για το ΔΔ Ριγανίου, ο οποίος δεν ήταν άλλος από την σωστή υλοποίηση του δρόμου. «Στο δρόμο αυτό, που ήταν το κύριο αίτημα των κατοίκων του χωριού εδώ και πολλά χρόνια, η δική μας Δημοτική Αρχή» σημείωσε ο Γιάννης Νταουσάνης, «εμείς φτιάξαμε ένα πραγματικά σωστό δρόμο με διαπλατύνσεις, τεχνικά και ασφαλτόστρωση. Για να γίνει έτσι αυτός ο δρόμος διαθέσαμε από τον δημοτικό προϋπολογισμό το σημαντικότατο ποσό των 550.000€. Έτσι διπλασιάσαμε την πίστωση που είχε διαθέσει η Περιφέρεια».

Στόχος της επόμενης τετραετίας που χάθηκε ήταν η ανάδειξη του παραδοσιακού χαρακτήρα του Ριγανίου με την βελτίωση του εσωτερικού οδικού δικτύου του χωριού με πλακοστρώσεις και παραδοσιακό φωτισμό. Εννοείται ότι στόχος της επόμενης τετραετίας την οποία στερήθηκε ο Δήμος μας, ήταν η επίλυση του ζωτικού προβλήματος της υδροδότησης με την αξιοποίηση των πηγών της περιοχής και με βελτιωμένο δικτύου διανομής ύδατος. Με τον τρόπο αυτό θα διασφαλίζαμε επαρκές νερό και εξάλειψη των παράνομων παροχών που έδωσε η ΔΕΥΑΝ. «Είναι απαράδεκτο τη σημερινή εποχή η ΔΕΥΑΝ να παίζει με την υγεία των δημοτών δίνοντας μέσω συνδέσεων εξωτερικού δικτύου ανεξέλεγκτα νερό το οποίο δεν έχει περάσει από δεξαμενές στις λαμβάνονται τα απαραίτητα για τη δημόσια υγεία μέτρα. Την επικίνδυνη αυτή πρακτική την έχει καταδικάσει το ΤΣ και συμφωνούμε το αίτημά του να σφραγιστούν οι παράνομες παροχές από το εξωτερικό δίκτυο. Οι πολίτες πρέπει να εξυπηρετούνται αποκλειστικά από το εσωτερικό δίκτυο» κατέληξε ο Γιάννης Νταουσάνης.

Ο Δημήτρης Καρκατσούλης, αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών τόνισε την μεγάλη σημασία του σχεδιασμού της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής για τον τοπικό τουρισμό που κατέληξε στην έναρξη των ανασκαφών στον αρχαιολογικό χώρο στα Ελληνικά Βελβίνας. «Η απόφαση της Δημοτικής Αρχής τις Νέας Πορείας να επιλέξει τον χώρο των Ελληνικών για την έναρξη των αρχαιολογικών ερευνών σε συνεργασία με το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, η απόφασή της για την ανάπλαση της περιοχής Χάνι Μπανιά και τη περιοχής του Πόρου Ριγανίου οδηγούν στην τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής» τόνισε.

Δεν υπάρχουν καλύτερα λόγια για να περιγράψουν την αναπτυξιακή προοπτική που έδωσε η Νέα Πορεία στα δυτικά διαμερίσματα. Στα μόλις τέσσερα χρόνια της δημοτικής μας αρχής όχι μόνο εντοπίσαμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των δυτικών διαμερισμάτων αλλά ξεκινήσαμε και την ανάδειξή τους με στόχο την τοπική ανάπτυξη.

Aitoloakarnania Blogs