8/7/08

Η Νέα Πορεία στην Βομβοκού

Την Δευτέρα 7/7/2008 η Νέα Πορεία επισκέφτηκε το ΔΔ της Βομβοκούς, όπου είχε την ευκαιρία να συζητήσει με το Τοπικό Συμβούλιο και τους κατοίκους του ΔΔ.

Από την επίσκεψη στο ΔΔ Βομβοκούς

Σε όλα τα ζητήματα η εικόνα ίδια: από την ανάληψη της Δημαρχίας από τον κ. Παπαθανάση και μετά, τίποτα δεν έχει αλλάξει. Ο χρόνος έχει σταματήσει στο 2006 στην Βομβοκού, μιας και τα μόνα έργα που έχει κάνει η Δημοτική Αρχή σε δύο χρόνια στην περιοχή είναι... μια μάντρα και η ηλεκτροδότηση μιας γεώτρησης!
  • Η επέκταση και ανανέωση του συστήματος υδροδότησης έχει σταματήσει. Τελευταίο έργο ήταν αυτό που έγινε στον οικισμό του Αγίου Βασιλείου από την Δημοτική Αρχή της Νέας Πορείας. Έκτοτε, η ΔΕΥΑΝ απουσιάζει από την Βομβοκού. Οι κάτοικοι προσπαθούν -αλά παλαιά!- με ατομική εργασία να αποκαταστήσουν τις υδρομαστεύσεις που έχουν σπάσει και γεμίσει από ρίζες. Η ΔΕΥΑΝ δεν επισκευάζει -όπως οφείλει- τις βλάβες, με αποτέλεσμα πολλά σπίτια να μην έχουν νερό για πολλές ημέρες!
  • Οι ασφαλτοστρώσεις έχουν σταματήσει, μιας και όσα ποσά αντιστοιχούσαν στην Βομβοκού έχουν μεταφερθεί σε άλλες περιοχές του Δήμου. Χαρακτηριστικό είναι ότι στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου για το 2008 προβλέπονται μόλις 12.000€ για ασφαλτοστρώσεις, τα οποία έως σήμερα δεν έχουν διατεθεί!
  • Ο δρόμος προς Μαμουλάδα που είχε ξεκινήσει από τη δική μας Δημοτική Αρχή έχει φυσικά... σταματήσει.
  • Το λαογραφικό μουσείο, το οποίο έχει επισκεφτεί ο κ. Παπαθανάσης κατά τη συζήτηση για το λατομείο είναι όπως ήταν το 2006: πρόσφατα ανακαινισμένο, αλλά άδειο. Δύο χρόνια έχουν περάσει και η Δημοτική Αρχή δεν σκέφτεται καν να λειτουργήσει το μοναδικό λαογραφικό μουσείο του Δήμου μας!
Και στην Βομβοκού γίνεται φανερό το πραγματικό πρόσωπο της Δημοτικής Αρχής: απραξία, αδιαφορία, ανικανότητα. Δυστυχώς, το πρόσωπο αυτό φανερώνεται από τη μια άκρη του Δήμου ως της άλλη...

Aitoloakarnania Blogs