6/7/08

Δημοτικό Συμβούλιο Τρίτης 8/7/2008

Την Τρίτη 8/7/2008 συγκαλείται το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ναυπάκτου.

Τα περισσότερα θέματα του ΔΣ είναι διαδικαστικά, κατά την πάγια τακτική της Δημοτικής Αρχής Παπαθανάση. Η Δημοτική Αρχή Παπαθανάση έχει συνειδητά υποβαθμίσει τη λειτουργία του ΔΣ, αποτρέποντας τη διεξαγωγή ουσιαστικού διαλόγου μεταξύ Δημοτικών Συμβούλων αλλά και πολιτών. Αυτός είναι άλλωστε ο λόγος που η πρώτη ενέργεια της Δημοτικής Αρχής ήταν η μεταφορά των συνεδριάσεων σε μια μικρή και ακατάλληλη αίθουσα, ενώ σταμάτησε τη λειτουργία της μεγάλης ισόγειας αίθουσας που κληροδότησε η δική μας θητεία και η οποία ήταν σαφώς πιο κατάλληλη.

Ενδεικτικό της αντιμετώπισης Παπαθανάση είναι το θέμα της ελεγχόμενης στάθμευσης, το οποίο η Δημοτική Αρδχή φέρνει στο ΔΣ. Πέρα από την έγκριση της σχετικής μελέτης, η Δημοτική Αρχή ισχυρίζεται ότι θα προβεί και σε διαβούλευση με φορείς. Το είδος της "διαβούλευσης" που προετοιμάζει η Δημοτική Αρχή Παπαθανάση γίνεται αντιληπτό από τα παρακάτω:

  1. Η "διαβούλευση" με τους φορείς στριμώχνεται ανάμεσα σε άλλα 19 θέματα. Διεξάγεται δε σε μια αίθουσα που δεν χωράει καλά καλά τους δημοτικούς συμβούλους και τα μέλη των Τοπικών Συμβουλίων!
  2. Οι φορείς αλλά και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι δεν έχουν στη διάθεσή τους την υπό "διαβούλευση" μελέτη, αφού η Δημοτική Αρχή δεν έκρινε σκόπιμο να την στείλει ούτε στους μεν ούτε στους δε. Πως να γίνει ουσιαστική συζήτηση αφού οι φορείς δεν έχουν την παραμικρή πληροφόρηση για τις προθέσεις του Δημάρχου;
  3. Πως μπορεί να καλεί ο Δήμαρχος τους φορείς των επαγγελματιών ημέρα Τρίτη στις 7:00μμ, ώρα που η αγορά είναι σε πλήρη λειτουργία; Το γεγονός αυτό από μόνο του υποβαθμίζει την δήθεν "διαβούλευση", αφού αποτρέπει την πραγματική συμμετοχή των επαγγελματιών
Καλούμε τους δημότες να παραστούν στη συνεδρίαση του ΔΣ, ώστε να καταστεί με την παρέμβασή τους το ΔΣ ξανά σε χώρο διαλόγου και να πάψει να είναι απλό όργανο έγκρισης υπηρεσιακών ζητημάτων. Καλούμε δε την Δημοτική Αρχή να αναβάλλει τη συζήτηση του θέματος, να φροντίσει για την πλήρη ενημέρωση των φορέων και, να προβεί σε ουσιαστική διαβούλευση του ζητήματος με τους φορείς σε κατάλληλο χώρο και χρόνο, όπως είχε κάνει η δική μας Δημοτική Αρχή με τη διαβούλευση του ΓΠΣ.

Κάντε κλικ στην παρακάτω εικόνα για να δείτε τα θέματα του ΔΣ σε μεγαλύτερο μέγεθος


Aitoloakarnania Blogs