28/7/08

Στη Μαμουλάδα η Νέα Πορεία

Μετά την Βομβοκού, η δημοτική παράταξη Νέα Πορεία επισκέφθηκε στις 23 Ιουλίου το ΔΔ Μαμουλάδας, όπου στελέχη της παράταξης είχαν της ευκαιρία να συζητήσουν με τον Πρόεδρο του Διαμερίσματος Φώτη Κόγκο και κατοίκους της περιοχής.

Από την επίσκεψη στο ΔΔ Μαμουλάδας

Και σε αυτό το Δημοτικό Διαμέρισμα οι κάτοικοι είναι πλήρως απογοητευμένοι από την Δημοτική Αρχή Παπαθανάση. Και εδώ ο χρόνος σταμάτησε στο 2006:

  • Ακόμα δεν κατάφερε η Δημοτική Αρχή να υλοποιήσει το έργο της ύδρευσης. Έργο δρομολογημένο από το 2006, με εξασφαλισμένη πίστωση από το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ. Η Δημοτική Αρχή της Νέας Πορείας τότε εκμεταλλεύτηκε τις πιστώσεις που προβλέπονται για διαδημοτικά έργα.
  • Η αποχέτευση έχει μείνει ακριβώς εκεί που ήταν το 2006!
  • Η οδοποιία προς Άνω Μαμουλάδα το ίδιο.

Μετά από δύο χρόνια η Δημοτική Αρχή Παπαθανάση συνεχίζει και εδώ την πολιτική της απραξίας και της αδιαφορίας, την πολιτική που εφαρμόζει σε κάθε γωνιά του Δήμου Ναυπάκτου.

Βασικό ζήτημα –που προκάλεσε και αρκετή ένταση- ήταν η χωροθέτηση του ΤΕΙ, για την οποία οι κάτοικοι του ΔΔ θεωρούν κατάλληλο τον χώρο του Κούμαρου.

Οι τόνοι όμως έπεσαν μόλις ο επικεφαλής Γ. Νταουσάνης εξήγησε ότι η Νέα Πορεία δεν είχε και δεν έχει κανένα πρόβλημα να γίνουν οι οριστικές εγκαταστάσεις στη Μαμουλάδα.

«Το 2004 είχαμε ταυτόχρονα κάνει τοπογραφικά στις δασικές εκτάσεις Κούμαρο και Στρογγυλό» εξήγησε ο Γιάννης Νταουσάνης. «Εξετάζαμε παράλληλα την περίπτωση του Σκα και των χώρων της απαλλοτρίωσης του Περιφερειακού στις Εργατικές Κατοικίες. Ύστερα από έρευνα έξι μηνών διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν κατάλληλη ούτε η περίπτωση των απαλλοτριώσεων, ούτε ο Κούμαρος ούτε το Στρογγυλό. Αποδείχθηκε ότι η πιο ώριμη περίπτωση ήταν αυτή του Σκα η οποία εξασφαλίζει την άμεση υλοποίηση των μόνιμων εγκαταστάσεων του ΤΕΙ» ανέφερε ο επικεφαλής της Νέας Πορείας.

Και σε αυτό το θέμα έγινε σαφές ότι για τη Νέα Πορεία μοναδικός στόχος είναι η μόνιμη παρουσία του ΤΕΙ και η δημιουργία νέων τμημάτων, κάτι που μπορεί να γίνει μόνο με την εδώ και τώρα κατασκευή μόνιμων εγκαταστάσεων σε ώριμο οικόπεδο.

Η Νέα Πορεία εξαρχής πήρε την ευθύνη και είπε την αλήθεια: ο πιο ώριμος χώρος που εξασφαλίζει τις ανάγκες του ΤΕΙ είναι ο Σκας. Η Νέα Πορεία δεν σκέφτηκε ποτέ το μικροπολιτικό κόστος που μια τέτοια ξεκάθαρη θέση προκαλεί σε επίπεδο Δημοτικών Διαμερισμάτων. Ακόμη και τώρα που διαπιστώνεται η ορθότητα της επιλογής και από το ΤΕΙ Μεσολογγίου, η Δημοτική Αρχή Παπαθανάση δυστυχώς δεν έχει το θάρρος να πάρει θέση, με αποτέλεσμα να καθυστερούμε αδικαιολόγητα. Από την άλλη, τα υπόλοιπα σχήματα της αντιπολίτευσης βρήκανε την ευκαιρία να ασκήσουν μικροπολιτική χαμηλού επιπέδου προκειμένου να γίνουν ευχάριστοι στους κατοίκους της περιοχής και να ψηφοθηρήσουν. Έτσι φέρονται ανεύθυνα και χωρίς δεν λογαριάζουν ότι δεν εξυπηρετούν τον στόχο της παραμονής και ανάπτυξης του ΤΕΙ στη Ναύπακτο. Γεγονός λογικό για όσους από την αρχή έχουν δημόσια τοποθετηθεί κατά της παρουσία του ΤΕΙ στη Ναύπακτο…

«Ο Κούμαρος όμως και το Στρογγυλό και άλλες τέσσερεις περιπτώσεις σε Δημοτικά Διαμερίσματα που κάναμε τοπογραφικά μπορούν να αξιοποιηθούν κάνοντας κάτι άλλο σημαντικό για κάθε περιοχή» ανέφερε ο Γιάννης Νταουσάνης.

Ο κ. Νταουσάνης στη συνέχεια διευκρίνισε ότι για την τετραετία που χάθηκε επτά ήταν οι μεγάλοι στόχοι της Νέας Πορείας για την περιοχήπερά από τα μικροέργα καθημερινότητας.

1) Η επέκταση του Σχεδίου Πόλης της Ναυπάκτου και στη Μαμουλάδα, όπως προβλέπει το ΓΠΣ που στη δική μας θητεία έφτασε στην τελική του φάση.

2) Το έργο της ύδρευσης από τον Εύηνο το οποίο εντάξαμε στον ΘΗΣΕΑ με εξασφαλισμένη πίστωση.

3) Η αναβάθμιση της οδού Θέρμου από Λαγκασδούλα μέχρι Αφροξυλιά, στα πρότυπα της συνδετήριας οδού, έργο για το οποίο έχει γίνει σχετική μελέτη.

4) Η ολοκλήρωση του δρόμου προς Άνω Μαμουλάδα, έργο για το οποίο έχει γίνει σχετική μελέτη για την ένταξη στο πρόγραμμα των Ορεινών Όγκων.

5) Η ολοκλήρωση της αποχέτευσης που ξεκινήσαμε το 2006 και για το υπόλοιπο του οικισμού.

6) Η ολοκλήρωση της εσωτερικής οδοποιίας που επίσης είχαμε ξεκινήσει.

7) Η αξιοποίηση των 70 & 15 στρεμμάτων του Κούμαρου με βάση τα δύο τοπογραφικά που κάναμε, ώστε να υπάρξει ανάπτυξη στο ΔΔ Μαμουλάδας. Δράσεις όπως κατασκηνώσεις φιλοξενίας ΑΜΕΑ από όλη την Ευρώπη, υποδομές φιλοξενίας απόδημου Ελληνισμού, αθλητικές εγκαταστάσεις κατάλληλων προδιαγραφών για την προετοιμασία μεγάλων ποδοσφαιρικών ομάδων, η δημιουργία γηροκομείου είναι μερικές δραστηριότητες που ενδεικτικά προτείνει η Νέα Πορεία για την περιοχή.

Aitoloakarnania Blogs